Правоохоронці викрили підпільне виробництво пального з сировини виробництва РФ у Руській Лозовій (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Прикордонники, в ході перевірки оперативної інформації, встановили приватне підприємство, яке здійснювало переміщення з території Росії в Україну різноманітних рідин, з яких в подальшому виготовлялось контрафактне пальне.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Учора, 15 вересня, спільна міжвідомча група у складі оперативних співробітників Східного регіонального управління та Харківського прикордонного загону, представників державної фіскальної служби, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та за силової підтримки військовослужбовців мобільного прикордонного загону “Дозор”, провела обшуки в місцях виготовлення та зберігання контрафактного пального. Заходи проводились в рамках кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу “Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів”.

“В ході обшуків виявлено підземні та наземні резервуари, в яких зберігалося понад 70 тисяч літрів інгредієнтів для незаконно виготовлення паливно-мастильних матеріалів та вантажний автомобіль з 22 тонами підакцизних рідин, що були переміщені з території Росії в Україну. Також вилучено понад 60 тисяч гривень та “чорну” бухгалтерію”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомила прес-служба прокуратури Харківської області, підпільний цех з виробництва бензину та дизельного палива працював на території села Руська Лозова.

У ході обшуків, проведених 15 та 16 вересня, виявлено різні види пального та сировину, а також обладнання для виготовлення бензину та дизпалива.

Вилучені зразки пального направлено на експертизу. Наразі встановлюються всі обставини кримінального правопорушення та особи, причетні до його скоєння.