Підозрюваний у нападі на автобус під Люботином достроково вийшов із СІЗО

Фото: Константин Немичев /Facebook

Один з підозрюваних в нападі і обстрілі автобуса під Люботином Олександр Бугайов, якого суд відправив під варту на 60 днів без права внесення застави, вийшов з СІЗО. В ізоляторі він провів 18 діб.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківського відділення “Національного корпусу” Костянтина Нємічева в Facebook.

“18 діб. Стільки часу знадобилося нашим “високопрофесійним” і реформованим правоохоронним органам, щоб зрозуміти, що вони затримали невинну людину у справі харківських робінгудів”, – написав Немічев.

Він додав, що в день нападу і обстрілу автобуса Олександр Бугайов перебував в 50 км від місця події.

У прес-службі Нацполіціі області поки не прокоментували достроковий вихід з СІЗО заарештованого судом підозрюваного в нападі і обстрілі автобуса під Люботином.

Як повідомляв Харків Times, 27 серпня, близько 19:10 на трасі Київ-Харків невідомі обстріляли з травматичної зброї мікроавтобус з пасажирами.

Нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Ківа заявив у Facebook, що автобус був обстріляний з автоматичної зброї “Азовом” та “Нацкорпусом”. Згодом Ківа розповів Харків Times, що під час нападу на автобус були поранені троє людей, а одну людину викрали, й знову звинуватив у тому, що трапилося, “Азов” та “Нацкорпус”.

Політична партія “Національний корпус” і полк “Азов” виступили із заявою, у якій відкидають причетність їхніх членів до нападу на автобус з активістами ГО “Патріоти – За життя” на трасі “Київ-Харків” біля міста Люботина Харківської області.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що група підозрюваних у нападі на мікроавтобус затримана у Красноградському районі Харківської області.

Пізніше стало відомо, що спецпідрозділ Нацполіціі затримав 14 осіб. В автобусі перебувало 20 осіб, четверо з них з травмами і пораненнями доставлені в лікарню.

Пізніше поліція встановила ще 35 підозрюваних у причетності до нападу на мікроавтобус на трасі під Люботином Харківської області 27 серпня. Київський районний суд Харкова 29 серпня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без можливості застави дев’яти з 14 затриманих. Згодом у справі з’явилося двоє нових підозрюваних.

Київський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без застави всім 16-ти особам, затриманим за підозрою у нападі на пасажирів автобусу під Люботином.