Літак, ймовірно, із Кернесом на борту вилетів з аеропорту “Харків” – дані Flightradar

Літак Bombardier Challenger 604, ймовірно, той самий, що прибув до Харкова для того, щоб перевезти хворого мера міста Геннадія Кернеса на лікування до однієї з клінік Німеччини, о 21:54 злетів з аеродрому “Харків”.

Про це Харків Times стало відомо з даних сайту Flightradar.

Літак злетів, розвернувся в районі Рогані та взяв курс на захід. Станом на 22:00 він вже минув Пісочин.

Чи знаходиться на борту літака хворий харківський мер, ми не знаємо, оскільки офіційних коментарів Харківська міська рада все ще не дає.

Як повідомляв Харків Times, в аеропорту “Харків” приземлився літак компанії FAI Aviation Group, що займається також і медичними перевезеннями. Прибулий до Харкова Bombardier Challenger 604 з бортовим номером D-AFAD – той самий, на якому з Омська до Німеччини доставили отруєного “новачком” російського опозиціонера Олексія Навального. Вважається, що на цьому літаку повинні перевезти мера Харкова Геннадія Кернеса для лікування до Німеччини.

Раніше ЗМІ повідомляли із посиланням на джерело у найближчому оточенні Геннадія Кернеса, що важкий стан, у якому знаходиться мер Харкова, продиктовано не лише COVID-19 і двостороннім запаленням легенів, але й інсультом, спричиненим коронавірусіом.