Міськрада незаконно закупила для Саду Шевченка рослин на 19 мільйонів – прокуратура

Фото: Харків Times

Харківська місцева прокуратура №3 направила до господарського суду Харківської області позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення Харківської міської ради про закупівлю та висадку в Саду Шевченка зелених насаджень на суму 19 мільйонів гривень. Також прокуратура вимагає визнати недійсним договір про закупівлю цих робіт.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За словами заступника керівника місцевої прокуратури Наталії Коваленко, за результатами моніторингу електронної системи державних закупівель Prozorro був встановлений факт проведення одним з департаментів міськради відкритих торгів щодо посадки нових дерев та інших зелених насаджень у Саду Шевченка. Джерелом фінансування є кошти міського бюджету.

За рішенням департаменту, що є замовником робіт, переможцем тендеру стало комунальне підприємство, підпорядковане цьому ж департаменту. З ним і уклали багатомільйонний договір.

“Вказану закупівлю проведено з порушенням вимог статей 1, 5, 17 та 31 Закону України “Про державні закупівлі”, оскільки замовник і підрядник є пов’язаними особами”, – вважають у прокуратурі.

Наразі позов вже розглядається у суді.

Як повідомляв Харків Times, проект “Водно-пейзажний парк “Саржин яр” отримав Гран-прі Першої Національної премії з ландшафтної архітектури й садового дизайну в номінації “Реновація і ревіталізація територій”.