У Харківській області для школярів купили 18 нових автобусів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Для десяти районів і чотирьох ОТГ в Харківській області придбали 18 нових шкільних автобусів, ключі від яких 14 вересня передали керівникам відділів освіти РДА та об’єднаних громад регіону.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Транспорт купили за кошти державного та місцевих бюджетів для тих районів і громад, які в цьому більше потребували.

Нові автобуси забезпечені всім необхідним для перевезення дітей, зокрема, передбачені місця для учнів з особливими потребами.

Один з нових шкільних автобусів тепер буде забезпечувати доставку в опорні школи учнів з віддалених сіл Шийківка і Чернещина в Борівському районі. За словами глави Борівського району Андрія Беседіна, раніше на цьому маршруті працювала старенька «ГАЗель», в якій не вистачало місця для всіх пасажирів. Також скоротиться і час доставки школярів до навчального закладу – замість 1,5 години новий транспорт доставить учнів на місце за 40 хвилин.

У Золочівської громаді на шкільних маршрутах уже задіяні 17 автобусів, але через велику віддаленість навчальних закладів такої кількості транспорту все одно не вистачало. Як зазначила начальник відділу освіти молоді та спорту Золочівського селищної ради Валентина Наговіцина, два нових автобуса будуть закріплені за двома опорними установами і забезпечать підвезення близько 300 дітей.

Нові автобуси будуть у школярів:

Близнюківського району (1);

Борівського району (1);

Великобурлуцького району (1);

Дворічанського району (1);

Зачепилівської ОТГ (1);

Золочівської ОТГ (2);

Кегичівського району (1);

Красноградського району (1);

Лозівського району (2);

Первомайського району (1);

Шевченківського району (1);

Сахновщинського району (2);

Лозівської ОТГ (2);

Старосалтівської ОТГ (1).

Найближчим часом буде закуплено ще два автобуси.