Мер Харкова госпіталізований із COVID-19 – ЗМІ

Фото: www.city.kharkov.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес госпіталізований до 17-ої міської лікарні Харкова з діагнозом COVID-19.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення видання ZN.UA із посиланням на Офіс президента України.

“Міського голову Харкова Геннадія Кернеса госпіталізували до 17-ої міської лікарні з двостороннім запаленням легенів. Як повідомили джерела ZN.UA в Офісі президента, в нього COVID-19, який протікає у вкрай складній формі”, – йдеться у повідомленні.

Джерела видання в Офісі президента, в свою чергу, посилаються на “джерела в Харківській мерії” та стверджують, що Кернес знаходиться у стані коми, проте не повідомляють, чи є кома штучною або викликана важкістю перебігу захворювання.

Директор Департаменту міськради з питань інформації та зв’язків із громадськістю Юрій Сидоренко сьогодні, 14 вересня, підтвердив журналістам, що Геннадій Кернес вже п’ятий день знаходиться на лікарняному, проте уточнювати діагноз мера не став, посилаючись на медичну таємницю, яку може порушити лише лікар за згодою пацієнта. Під час хвороби мера його обов’язки, згідно з регламентом міськради, виконує секретар міськради Олександр Новак.

Харківська міська рада опублікувала на своєму офіційному сайті заяву, в якій заперечує, що мер перебуває у комі. За твердженням міської влади, “Геннадій Кернес дійсно знаходиться на лікарняному, але при цьому мер повністю контролює ситуацію в місті”.

“Міськрада пов’язує поширення завідомо неправдивої інформації з загостренням амбіцій “не надто вдалих” політиків”, – йдеться у заяві.

Як повідомляв Харків Times, 3 вересня Сидоренко заявив, що мер Харкова Геннадій Кернес здоровий, а інформація соцмереж про його захворювання на коронавірус є фейком.