У Харкові пройшов АвтоПрайд (фото)

У Харкові 13 вересня пройшов АвтоПрайд.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Раніше організатори акції заявили, що цього року їм довелося відмовитися від проходження колоною KharkivPride через карантинні обмеження, і замінити марш проїздом через місто автомобільної колони. Вони провели реєстрацію учасників через інтернет, маршрут автопробігу не оприлюднювався з міркувань безпеки.

Співорганізаторка акції Ганна Шаригіна повідомила журналістам після її закінчення, що колона автівок проїхала проспектом Гагаріна майже від аеропорту до перехрестя з Гімназійною набережною у центрі міста. За її словами, в заході взяли участь 20 автівок і приблизно 100 людей. Організацією акції займалася команда з близько 15 активістів.

Шаригіна наголосила, що акція в такому форматі проводилася в Україні вперше. Вона також зазначила, що поліція справилася із завданням забезпечення правопорядку підчас акції “на 100%”.

Як повідомляв Харків Times, у 2019 році марш KharkivPride проводився на пл. Свободи 15 вересня. Він пройшов без прямих зіткнень. За даними організаторів акції, у ній взяли участь близько трьох тисяч осіб, за даними поліції – близько двох тисяч.

Після закінчення маршу противники KharkivPride кілька разів нападали на учасників маршу в саду ім. Шевченко та на прилеглій території. На наступний день після події в Шевченківському райвідділі поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) за фактом побиття противниками Маршу рівності KharkivPride 14-річного підлітка у саду Шевченка 15 вересня. 16 жовтня поліція оголосила про підозру у побитті підлітка 20-річному студенту одного з харківських вишів.