У Сахновщинському районі на полі поліцейські закували у кайданки двох комбайнерів (відео)

Фото: superagronom.com

Слідчі ГБР і Нацполіціі з’ясовують обставини конфлікту, який стався 9 вересня на полі поблизу села Дар-Надежда у Сахновщинському районі Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За інформацією правоохоронців, о 19:00 група швидкого реагування у складі трьох співробітників поліції проводили патрулювання Сахновщинського району.

“На узбіччі поля поблизу села Дар-Надежда поліцейські виявили комбайн «ДОН-1500» та трактор «МТЗ-82» з причіпом, які здійснювали збір врожаю соняшника. На вимогу правоохоронців надати документи на проведення сільськогосподарських робіт та право керування транспортними засобами, 20 і 28-річні водії відмовились, почали поводитись агресивно та кидатись у бійку. Поліцейські застосували до правопорушників кайданки”, – розповіли в поліції.

В ході подальшої перевірки встановлено, що свідоцтво про реєстрацію комбайна має ознаки підробки, а документи на причіп взагалі відсутні. За даним фактом в Сахновщинському відділі поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 290 КК (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу).

20 і 28-річні водії транспортних засобів з забоями звернулися до Сахновщинської лікарні, де їм було надано медичну допомогу.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

Крім того, за дорученням керівництва ГУНП в Харківській області призначено службове розслідування обставин конфлікту.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області під час збору врожаю обстріляли комбайн.