Один з кандидатів в мери Харкова взяв в кредит 5 млн грн

Фото: UkrMedia

Народний депутат України Олександр Фельдман, який збирається балотуватися на пост Харківського міського голови від “Опозиційної платформи – За життя”, взяв у банку кредит на суму 5 мільйонів гривень.

Про це Харків Times дізнався з декларації, поданій нардепом до НАЗКа 8 вересня поточного року.

Згідно з документом, 4 вересня Олександр Фельдман взяв в ПАТ “Банк “Кліринговий дім” кредит в розмірі 5 млн грн.

За даними держреєстру юридичних і фізичних осіб, банк зареєстрований в грудні 1996 року в Києві. Основний і єдиний вид послуг, що надаються фінустановою, – інші види грошового посередництва.

Довідка: Олександр Борисович Фельдман – уродженець Харкова. Закінчив університет імені Каразіна за спеціальністю «Економіка». Засновник і Почесний Президент концерну АВЕК. За оцінкою Forbes, стан Фельдмана досягнув 140 мільйонів доларів.

Народний депутат України IV, V, VI, VII, VIII, IX скликань. Був членом депутатських груп і фракцій: «Єдина Україна», «Демократичні ініціативи», «Демократичні ініціативи – Народовладдя», «Блок Юлії Тимошенко», «Наш край». У липні 2019 року був обраний до парламенту по174 виборчому округу (Харківська область), член фракції “Опозиційна платформа – За життя”.

У 2013 році А. Фельдман був удостоєний звання «Почесний громадянин міста Харкова».

Як повідомляв Харків Times, народний депутат України Олександр Фельдман прийме участь в боротьбі за посаду Харківського міського голови на місцевих виборах, які призначені на 25 жовтня.