У Куп’янську під час відключення будинку за борги напали на енергетиків

Фото: aif.ua

АТ “Харківобленерго” звинувачує двох чоловіків в нападі на співробітників компанії в Куп’янську, які приїхали відключати будинок від електропостачання за борги.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі АТ “Харківобленерго”.

За інформацією компанії, спочатку енергетикам погрожував господар будинку. Він вийшов на вулицю з помповою рушницею і демонстративно її перезаряджав, повторюючи, що Бог створив людей, а Кольт зробив їх рівними. Потім до нього на підмогу приїхав знайомий і намагався на своїй Toyota наїхати на працівників “Харківобленерго”, але ті встигли разбігтися. Але й цього зловмисникам виявилося замало.

“Вони накинулися на працівника енергокомпанії, який проводив відеофіксацію відключення, мовляв він не отримав згоду на зйомку. При цьому сам боржник вів онлайн-трансляцію подій”, – повідомили в компанії.

Крім цього на адресу енергетиків з боку нападників постійно звучала лайка і погрози фізичної розправи, додали в “Харківобленерго”.

У Куп’янський відділ поліції повідомлення про інцидент надійшло 7 вересня о 15:15 від фельдшера швидкої допомоги. Він розповів, що за медичною допомогою з забоєм шиї звернувся 60-річний громадянин.

Поліцейські встановив, що потерпілий співробітник АТ «Харківобленерго», який разом з іншими робітниками компанії приїхав на відключення будинку від електропостачання.

“Потерпілий здійснював відеофіксацію робіт. Під час цього процесу до нього підійшов господар будинку і його знайомий. Чоловіки почали агресивно поводитися, лаятися, а товариш господаря домоволодіння смикнув працівника за ремінь для камери. В результаті співробітники установи викликали на місце події медиків”, – повідомили в поліції.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК (умисне легке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає до одного року виправних робіт.

Досудове розслідування триває, з’ясовуються всі обставини події.