Суд оштрафував керівника нічного клубу у Харкові за порушення карантину

Фото: atr.ua

Червонозаводський районний суд м. Харкова оштрафував керівника нічного клубу на 17 тис. грн за порушення карантину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що 19 липня 2020 року керівник одного з нічних розважальних закладів в період з 23 до 7 години організовував його роботу, надаючи послуги громадського харчування”, – йдеться у повідомленні. Таким чином, він порушив вимоги двох постанов Кабінету Міністрів, якими заборонено роботу після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також закладів громадського харчування.

Суд визнав керівника винним у порушенні правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним хворобам (ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу). Згідно санкції статті, відповідне правопорушення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Таким чином, суд призначив керівникові клубу мінімальне покарання.

Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

У соціальних мережах пишуть, що мова йде про клуб Panorama у центрі міста. Джерела  Харків Times також підтверджують цю інформацію.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада затвердила розпорядження, згідно з яким кілька суб’єктів господарювання повинні зупинити свою роботу в зв’язку із “відкритим ігноруванням правил карантину”, встановлених постановою Кабінету міністрів України.