Майстра Жовтневого лісгоспу судитимуть за сотню вирубаних дерев

До суду скеровано обвинувальний акт відносно майстра лісу одного із лісництв ДП «Жовтневе лісове господарство». Він обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі теруправління ДБР.

Слідством встановлено, що майстер лісу не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства.

“Внаслідок цього невстановлені особи у 2019 році здійснили незаконну вирубку 96 дерев на території ДП «Жовтневе лісове господарство», що завдало збитків державі на майже 1,8 мільйони гривень”,  – йдеться в повідомленні.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. Процесуальне керівництво – прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Управління СБУ у Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили про підозру двом майстрам лісу ДП «Жовтневе лісове господарство», які «не помітили» факт вирубування дерев на ввіреній їм території.

Слідчі підозрюють чотирьох працівників Жовтневого лісгоспу в службовій халатності, в результаті якої державі було завдано збитків в 10 млн грн.