Велодень і марафон під час карантину – коли проведуть і за яких умов

Фото: ХарківTimes

Традиційні спортивні заходи Велодень і Харківський міжнародний марафон планують провести з урахуванням карантинних заходів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Велодень відбудеться в Харкові 20 вересня. В рамках заходу заплановані флешмоб, велопарад та конкурси. У цьому році на Велодні переважатиме олімпійська тематика, а в самому заході візьмуть участь харківські олімпійці.

Флешмоб влаштують на площі Свободи. Обов’язкова умова – наявність маски, повідомив директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

«Тим, у кого не буде масок, видамо на в’їзді на захід, і будемо просити учасників не знімати засоби захисту протягом усього Велодня, в усякому разі під час флешмобу на площі Свободи. Волонтери будуть вимірювати температуру, будуть встановлені санітайзери», – повідомив Олексій Чубаров.

Харківський міжнародний марафон відбудеться 4 жовтня. За словами Чубарова, на марафон вже зареєструвалося близько 4 тис. осіб, які спробують свої сили в марафонській, полумарафонской дистанціях, пробіжать 10 км, 4,2 км або візьмуть участь в сімейному забігу на 1,6 км.

Спортсмени будуть бігти без масок. Планується збільшити дистанцію між учасниками марафону під час забігу.

Організатори зазначають, що Велодень і Харківський міжнародний марафон можуть скасувати, якщо Харків віднесуть до «червоної» зони у зв’язку з COVID-19.

Як повідомляв Харків Times, “Велодень-2019” відбувся у Харкові 19 травня 2019 року. У ньому взяли участь понад 10 тис. людей. Велодні проводяться у Харкові з 2006 року.

Організатори розповіли, коли відбудеться Велодень 2020.