Влада Харківської області сплатила за перевезення пільговиків менше 10% – Укрзалізниця

Фото: Харків Times

За січень – серпень 2020 року органи місцевої влади в Харківській області відшкодували за перевезення пільговиків залізницею 9,8%.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Південної залізниці.

“З початку року по Харківській області перевезено 76,6 % від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі на загальну суму 25837,9 тис. грн. Компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади Харківщини, склала 2543,3 тис. грн, тобто 9,8 %.”, – йдеться в повідомленні.

За даними Південної залізниці, рівень платежів в Харківській області – найгірший серед регіонів, жителі яких користуються послугами магістралі.

Більше половини витрат на перевезення пільговиків у приміському сполученні компенсують у Кіровоградській (135 тис. грн), Луганській (10,2 тис. грн.) та Донецькій (2,7 тис. грн) областях.

Третину суми, яка підлягає компенсації, отримано філією від місцевих органів влади Сумської (1614,3 тис. грн.), Полтавської (1843 тис. грн.) та Чернігівської (537 тис. грн.) областей.

В цілому, рівень платежів, залишається низьким, зазначають у відомстві. Протягом січня-серпня послугами Південної залізниці в приміському сполученні скористалися майже 3 млн пасажирів пільгових категорій. Витрати на їх перевезення склали 37,7 млн грн. Місцеві влади відшкодували перевізникові 17,7 % від суми наданих з початку року послуг. З місцевих бюджетів надійшло 6685,5 тис. грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні (у тому числі 465,7 тис. грн погашення заборгованості з компенсації минулого року).

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова і Первомайського відмовилися від укладення угод про компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян.