Побиття в саду Шевченка: потерпілий студент пройшов судмедекспертизу

Фото: suspilne.media

У 20-річного студента харківського Політеху Сергія Шигиди, який звинувачує охоронців саду Шевченка в побитті, зафіксували легкі тілесні ушкодження.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Висновок фахівця з питань судово-медичної експертизи, що підтверджує у потерпілого телесні ушкодження, хлопець отримав 7 вересня.

“Лікар зафіксував, що у мене розбита голова, розсічене підборіддя, синці, подряпини”, — розповів Сергій.

У висновку експерта зазначається: “За ступенем тяжкості: синці, садна викликали незначні скороминущі наслідки, тривалістю не більше 6 днів, і за цією ознакою […] відносяться до легких тілесних ушкоджень”.

Висновок долучать до кримінального провадження, відкритого після заяви потерпілого.

“За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 125 Кримінального кодексу України, а саме: умисне легке тілесне ушкодження. Максимальне покарання, згідно з санкцією цієї статті, передбачає до одного року виправних робіт”, — повідомила інспекторка Шевченківського відділу поліції Марія Дорошенкова.

За її словами, затриманих у справі немає, інших заяв до поліції не надходило.

Міськрада Харкова поки що не збирається розривати угоду з фірмою “Антирейдер”, яка охороняє сад Шевченка, розповів речник мерії Юрій Сидоренко. За його словами, в міськраді повернуться до цієї теми після того, як правоохоронці завершать розслідування.

Як повідомляв Харків Times, увечері 4 вересня у саду Шевченка побили дівчину та хлопця. 20-річний Сергій Шигида та його 18-річна подруга стверджують: дівчині стало зле, щоб не чекати черги біля жіночої кабінки, вони вдвох зайшли до чоловічої. Це обурило охоронців, які почали витягати їх звідти силоміць. Хлопцю розбили голову, підборіддя, зуби.