За добу в Харківській області чотири рази виникали загоряння в лісах

Фото: Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства

Протягом доби, 6 вересня, в Харківській області сталося чотири хвойних низових лісових пожежі на загальній площі 0,79 га.

Про це Харків Times дізнався з щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

Перша пожежа виникла в Чугуївському районі на території на території ДП «Чугуєво – Бобчанське лісове господарство» (Малинівське лісництво). Рятувальники приступили до її гасіння о 4:20. Площа пожежі склала 0,01 га. ЇЇ ліквідовано о 6:05.

Крім цього рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж у Васищевське лісництво (ДП «Жовтневе лісове господарство»).

На гасіння першої пожежі на площі 0,28 га знадобилася година (9:20 – 10:20).

З 10:30 до 12:10 рятувальники ліквідували ще дві пожежі в Васищевському лісництві загально площею 0,25 га кожна.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

Внаслідок пожежі з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє мешканців сіл Гороб’ївка та Грянинівка, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Збитки від лісової пожежі в Дворічанському районі, за попередніми підрахунками, становлять 644,3 млн грн.

Остаточна ліквідація пожежі в Дворічанському районі відбулася лише п’яту добу, 6 вересня о 14:47. Загальна площа, пройдена вогнем, становить 500 га (з них 100 га верхового пожежі).