У жителя Малинівки вилучили наркотики та саморобну зброю (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

5 вересня під час обшуку за місцем проживання 38-річного жителя селища Малинівка Чугуївського району працівники поліції виявили наркотики, також саморобну зброю і заготовки до боєприпасів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів) за заявою жителів Вільшанки. Вони повідомили поліцейським, що 38-річний місцевий житель, ймовірно, вирощує коноплю.

Побоювання заявників підтвердилися. Під час обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські виявили і вилучили 10 кущів конопель, а також велику кількість висушених і подрібнених наркорослин.

Крім того, в гаражі працівники поліції виявили і вилучили три предмети, зовні схожі на саморобну вогнепальну зброю, близько 10 заготовок для саморобних боєприпасів до неї, 149 патронів для малокаліберних гвинтівок і кілька патронів до великокаліберного армійської зброї.

За словами правопорушника, він виготовляв зброю з цікавості. Нарковмісні рослини вирощував для власного вживання.

Вилучені під час обшуку предмети і речовини направлені на експертизу. Чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, в Куп’янському та Зміївському районах Харківської області поліцейські виявили незаконні посіви конопель. З двох плантацій вилучили майже півтисячі кущів.