У Харкові утворили сім виборчих округів замість дев’яти

Фото: narodna-pravda.ua

На місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня поточного року, у Харкові замість дев’яти виборчих округів утворили сім. Відповідне рішення Харківська міська Територіальна виборча комісія затвердила на засіданні 5 вересня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Громадянської мережі “Опора”.

На голосування ТВК виносила два проєкти: про утворення дев’яти виборчих округів (відповідно до кількості районів у місті) та семи – цей проєкт запропонував член комісії Олексій Сухорученко (партія “Солідарність жінок України “).

Як вказано у звіті Опори, автор проєкту пояснив, що різні райони міста суттєво відрізняються за кількість виборців: у Холодногірському та Основ’янському орієнтовно по 67-69 тисяч людей, у Новобаварському – 80 тисяч, у Московському – 210 тисяч, Шевченківському — 155тисяч , Київському — 135 тисяч.

Чотири найменших райони Сухорученко запропонував об’єднати у два більш великих виборчих округа. Члени ТВК підтримали проєкт (17/18 присутніх, 11 – за, 6 – проти, 0 – утрималися).

Перелік утворених округів з виборів депутатів Харківської міської ради виглядає так:

Холодногірський та Новобаварський райони міста Харкова Харківського району Харківської області
Основ’янський та Слобідський райони міста Харкова Харківського району Харківської області;
Індустріальний район міста Харкова Харківського району Харківської області;
Немишлянський район міста Харкова Харківського району Харківської області;
Московський район міста Харкова Харківського району Харківської області;
Шевченківський район міста Харкова Харківського району Харківської області;
Київський район міста Харкова Харківського району Харківської області.

Мотивували таке розподілення орієнтовною кількістю виборців у районах міста. Так у Холодногірському та Основ’янському орієнтовно 67-69 тисяч виборців, у Новобаварському 80, тоді як у Московському 210, Шевченківському — 155, Київському – 135 тисяч.

Станом на 7 вересня про свій намір поборотися за крісло Харківського міського голови повідомили: чинний мер Геннадій Кернес (Блок Кернеса Успішна Харківщина), губернатор області Олексій Кучер (“Слуга народу”), Андрій Коломійцев (ВО Свобода), Микита Соловйов (Демократична сокира), нардеп Олександр Фельдман (ОПЗЖ), Ігор Черняк (команда Світличної “Разом”), волонтер Олег Абрамичев (“Європейська Солідарність”).

Як повідомляв Харків Times, за даними Громадянської мережі “Опора”, на місцевих виборах, запланованих на жовтень 2020 року, в Харківській області працюватимуть представники 61 політичної сили.