Стипендії міського голови і міської ради отримуватимуть понад 300 учнів

Фото: city.kharkov.ua

Постійна комісія з гуманітарних питань Харківської міськради затвердила список із 340 претендентів на нагородження стипендією міського голови “Обдарованість” та стипендією Харківської міської ради “Кращий учень навчального закладу” у поточному навчальному році.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами директора Департаменту освіти Ольги Деменко, щомісяця 100 учнів (50 школярів та 50 студентів) отримуватимуть стипендії “Обдарованість” у розмірі 600 грн, а 240 дітей – стипендії міської ради у розмірі 400 грн.

“На стипендію “Кращий учень навчального закладу” кожна установа, в тому числі культури і спорту, подає кандидатуру, яка прийнята колегіально батьківським, педагогічним і учнівським колективами, і ми її приймаємо, не обговорюючи”, – повідомила директор департаменту.

Стипендія “Обдарованість” – рейтингова. Присуджується в галузі освіти, культури, спорту і лідерства. Цього року на її отримання було подано 285 кандидатур, і був складений рейтинг згідно з перемогами на конкурсах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. “В основному ця стипендія присуджується старшокласникам, але є, наприклад, стипендіат – хлопчик-шахіст із 4-тої спортивної школи, якому 11 або 12 років, а він уже чемпіон світу”, – пояснила Ольга Деменко.

За словами Деменко, з 1 січня грошову винагороду для обдарованих дітей планується збільшити.

Також директор департаменту повідомила, що цього року через пандемію COVID-19 Міністерство освіти не проводило всеукраїнських олімпіад, тому стипендіати Президента України не визначались.

Перед розглядом депутатською комісією кандидатури претендентів на отримання премій затверджує конкурсна комісія у складі представників галузі освіти, культури та спорту, у тому числі ректори харківських вишів.