В лабцентрі пояснили різке зростання захворюваності COVID-19 в Харківській області

Фото: Укринформ

Ситуацію, коли в області три дні поспіль встановлюються антирекорди за кількістю захворілих коронавірусною інфекцією COVID-19, директорка Харківського лабораторного центру Любов Махота називає очікуваною.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

З початку вересня в області щодня реєструють понад триста захворілих на коронавірус. Станом на ранок сьогодні, 4 вересня, – майже чотири сотні нових випадків. Все це, за словами Любові Махоти, – наслідки ігнорування карантину під час свят та в повсякденному житті, повернення з відпусток, початка навчального процесу та збільшення кількості тестів.

“Це наслідки святкування Дня незалежності без дотримання соціальної дистанції. Це повернення з відпусток, у тому числі з інших країн. Студенти повертаються в місто ще з кінця серпня. Ну і, звичайно, легковажне ставлення населення області до карантинних обмежень, недотримання протиепідемічних умов у громадському транспорті. І, звичайно, збільшення кількості тестувань. За минулу добу ми маємо 2127 тестів ПЛР. Такої кількості тестувань ще не було”, — сказала Махота.

За її словами, Великобурлуцький район увійшов до червоної зони через перевищення показника захворюваності на 100 тисяч населення.

За даними Великобурлуцької РДА, станом на 3 вересня коронавірус підтвердили у 93 жителів району. 19 з них одужали, 1 помер, 73 хворіють.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 4 вересня виявлено 10 312 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 371 з яких – за минулу добу.

У Харківській області – антирекорд за кількістю померлих пацієнтів з COVID-19 за добу.

З понеділка, 24 серпня в Харкові вводяться протиепідемічні заходи, встановлені для “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки.

Великобурлуцький район Харківської області потрапив в «червону зону» карантину.