Працівник Диканівської колонії постане перед судом

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника Диканівської колонії за фактом незаконного виготовлення, зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу в місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що один з командирів відділення ДУ “Диканівська виправна колонія № 12″ налагодив схему незаконного виготовлення та збуту наркотичної речовини, а саме канабісу, для збуту за грошову винагороду засудженим на території установи”, – йдеться у повідомленні.

В березні 2020 року в рамках оперативної та контрольованої закупки наркоділок отримав грошові кошти за наркотичну речовину, яку обіцяв надати наступного разу. Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України та вилучили наркотичну речовину та гроші.

Досудове розслідування здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід – УСБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці підозрюють командира одного з підрозділів держустанови “Диканівська виправна колонія №12” у постачанні наркотиків ув’язненим.