Пожежа в Дворічанському районі локалізована, компенсації забезпечимо максимально швидко – Кучер

Масштабний вогонь в дворічанських лісах погасили за дві доби.

Про це заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, повідомив кореспондент Харків Times.

“О 13:15 сьогодні пожежу в Дворічанському районі локалізували. Зараз наше головне завдання – забезпечити всім необхідним людей, що залишилися без житла. У цілому згоріло 22 домоволодіння, евакуювали 33 людини. Зараз всі вони забезпечені тимчасовим житлом і всім необхідним. Ми домовилися про гуманітарну допомогу з Міністром соцполітики України. Всі процеси, необхідні для розрахунку компенсацій, вже запущені. Я наполягаю саме на грошових компенсаціях, оскільки більшість людей, з якими я поспілкувався, не хочуть повертатися і відбудовувати будинки на місці пожежі. Компенсація дозволить їм купити житло там, де вони захочуть”, – сказав Кучер.

Кучер також повідомив, що ситуацію в Дворічанському районі визнали НС регіонального рівня спеціально для того, щоб постраждалі змогли отримати компенсацію з держбюджету.

“Ми вчора терміново провели з цією метою засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. На місці, в Дворічанському районі, працює штаб. Ми повідомляємо людям: з будь-якими питаннями можна звертатися, потужностей достатньо, щоб їх вирішити”, – повідомив керівник ОДА.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

Обладміністрація повідомила, що через лісову пожежу згоріло село Гороб’ївка, у селах Кутьківка та Гряниківка є займання будівель.

Внаслідок пожежі з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє мешканців сіл Гороб’ївка та Грянинівка, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Збитки від лісової пожежі в Дворічанському районі, за попередніми підрахунками, становлять 644,3 млн грн.