Інженер технагляду піде під суд за нанесення збитків державі

До суду направлено обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду, обвинуваченого у зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, та підроблення документів особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг (ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 358 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно із повідомленням, у ході досудового розслідування було встановлено, що інженер технагляду “був зобов’язаний перевіряти об’єми та якість виконаних робіт протягом усього періоду робіт з капітального ремонту асфальтового покриття” на території одного з харківських комунальних підприємств.

“Проте чоловік, зловживаючи своїми повноваженнями, не виконав покладені на нього обов’язки за договором”, – йдеться у повідомленні.

Це дало замовнику підстави підписати акт приймання робіт і провести перерахунок бюджетних коштів, що завдало збитки у розмірі близько 430 тисяч гривень.

Якщо в суді доведуть провину інженера, йому загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією.

Як повідомляв Харків Times, у серпні інженеру технічного нагляду повідомили про підозру за фактом зловживання повноваженнями при проведенні робіт з капітального ремонту асфальтового покриття на території комунального підприємства м. Харкова.

У квітні правоохоронці повідомили інженеру технагляду, який зобов’язаний був перевіряти обсяги та якість виконаних робіт протягом усього періоду будівельних робіт з капітального ремонту на об’єкті КП “Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер № 1”, про підозру у службовій недбалості та заподіянні збитків державі на суму 1,3 млн гривень.