Держреєстраторку з області судитимуть за незаконну передачу банку чотирьох квартир в Харкові

Фото: 015.by

Суд розгляне обвинувальний висновок щодо державного реєстратора, яка незаконно передала банку чотири квартири в Харкові вартістю понад 3 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що зазначені квартири знаходилися в іпотеці. У червні 2017 року і травні 2018 року в Зміївському районі держреєстратор незаконно зареєструвала і внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записи про перехід права власності за банком на дану нерухомість.

«Дії вказаної особи суперечать «Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень» і чинному законодавству, зокрема Закону України «Про мораторій на стягнення майна громадянина України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті».»», – розповіли в прокуратурі.

Судити держреєстратора будуть за зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди для іншої особи, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК). Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, державному реєстратору з Зміївського району, яка незаконно зареєструвала право власності на чотири квартири в Харкові вартістю понад 3 млн грн, повідомили про підозру за ч. 3 ст. 365-2 КК (зловживання своїми повноваженнями суб’єктом державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, що спричинило тяжкі наслідки).