Працівник СБУ вчинив стрілянину з “травмату” у розважальному закладі в Харкові (фото, доповнено)

Старший консультант-експерт СБУ, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння у розважальному закладі в Харкові, 2 вересня близько 4 години ранку здійснив три постріли із спеціального засобу “ПМ-Т”, внаслідок чого 30-річний громадянин отримав декілька кульових поранень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

“Персонал закладу натиснув на тривожну кнопку та викликав поліцію, яка після виїзду на виклик за підслідністю передала справу ДБР. Тяжкість тілесних ушкоджень потерпілого наразі встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення огляду місця події у приміщенні розважального закладу було вилучено пістолет чорного кольору “ПМ-Т”, два магазини, 13 набоїв з гумовою кулею та три гільзи від патрону.

Cлідчі теруправління ДБР розпочали досудове розслідування. Попередня кваліфікація – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону, оперативний супровід – Внутрішня безпека в Харківській області Головного управління ВБ СБУ.

Як стало відомо Харків Times із власних джерел, судячи з посвідчення, вилученого правоохоронцями в затриманого, він працює у центральному апараті СБУ.