Пожежу у Дворічанському районі допомагають гасити понад десятка агрофірм

Фото: kharkivoda.gov.ua

З перших хвилин пожежі у Дворічанському районі понад десятка агрофірм допомагають у ліквідації вогню.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Серед підприємств, які надали допомогу в гасінні пожежі та ліквідації її наслідків: ПСП “Тавільжанське”, ПСП “Родіна”, ПСП “Вільшанське”, ПСП “Рідкодуб”, ТОВ “Колодязнянське”, СТОВ “Перемога”, ТОВ “Агроліга”, ПСП “Виселок”, ПП “Ельдар Плюс”, ФГ Хавєлов І.П., ФГ Мкртчан, ТОВ “Агротор”, ФГ Богданов, ПП СВФ “АГРО”.

Голова ХОДА Олексій Кучер висловив подяку аграріям, які з перших хвилин надзвичайної ситуації беруть участь у її ліквідації. “Завдяки їхнім діям вдалося швидше локалізувати пожежу й практично не допустити її до ще не зібраного врожаю”, – відзначив він.

За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, значних втрат через пожежу аграрії області, на щастя, не зазнали. Вогонь знищив частину поля соняшнику площею 7 га, ще декілька полів знаходяться неподалік місць загоряння.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня на території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка Дворічанського району Харківської області виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор села Гороб’ївка, що межує з лісом. Як повідомили у ДСНС області, станом на 16:00 внаслідок пожежі знищено вісім житлових будинків.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Пізніше обладміністрація повідомила, що через лісову пожежу згоріло село Гороб’ївка, у селах Кутьківка та Гряниківка є займання будівель.

Внаслідок пожежі з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє жителів сіл Гороб’ївка та Грянинівка Дворічанського району, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.