Господарі повністю знищених пожежею будинків отримають по 300 тис. гривень – Аваков (відео)

Фото: Харків Times

Господарі повністю знищених домівок отримають максимальну компенсацію – приблизно 300 тисяч гривень.

Про це заявив на брифінгу у Дворічанському районі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомив кореспондент Харків Times.

“На місці буде працювати спеціальна комісія, яка оцінить наслідки пожежі”, – сказав він.

Аваков підтвердив, що вогнем в тій або в іншій мірі знищено 22 домогосподарства. Він зазначив, що якщо в людей згоріли документи, потрібно надати їх перелік, і представники МВС та Харківської ОДА допоможуть їх відновити.

Міністр соцполітики Марина Лазебна повідомила, що люди, які постраждали, відмовилися від запропонованого місцевою владою поселення до гуртожитків. “Але все одно, ми будемо контролювати, щоб місцева влада надала допомогу кожній конкретній людині, яка постраждала від цього лиха”, – сказала вона.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня на території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка Дворічанського району Харківської області виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор села Гороб’ївка, що межує з лісом. Як повідомили у ДСНС області, станом на 16:00 внаслідок пожежі знищено вісім житлових будинків.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

“Укрзалізниця” тимчасово закрила для руху поїздів перегін Дворічна – Молчаново в Харківській області у зв’язку із наближенням вогню до колій. Над ліквідацією загоряння лісу працюють два пожежних потяги.

Пізніше обладміністрація повідомила, що через лісову пожежу згоріло село Гороб’ївка, у селах Кутьківка та Гряниківка є займання будівель.

Внаслідок пожежі з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє жителів сіл Гороб’ївка та Грянинівка Дворічанського району, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.