Зеленський з вертольота оглянув, як ремонтують дороги в Харківській області

Фото: president.gov.ua

2 вересня під час робочої поїздки до Харківської області Президент України Володимир Зеленський оглянув з гелікоптера перебіг реконструкції доріг державного і місцевого значення, яка здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу президента.

В цьому році на Харківщині планують відремонтувати 357 км автодоріг загального користування: 281 км доріг державного значення та 76 км – місцевого значення.

“Станом на 1 вересня облаштовано 200 км верхнього шару дорожнього покриття на дорогах державного значення та 76 км – на дорогах місцевого значення”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією ОП, на стадії завершення ремонтні роботи на наступних трасах:

  • ділянка траси М-03 Київ – Харків – Довжанський (від окружної навколо м. Харкова до кордону з Донецькою областю). Протяжність дороги в межах Харківської області становить 130 км, у 2020 році буде оновлено 85 км автошляху, а в цілому по країні – понад 300 км.
  • ділянка траси Н-26 Чугуїв – Мілове (від м. Чугуєва до кордону з Луганською областю). Загальна протяжність дороги на Харківщині становить 108 км. У планах на 2020 рік – оновити 68,4 км автошляху. З урахуванням ремонтів минулих років і поточного дорогу буде повністю відновлено.
  • ділянка траси Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград (від м. Мерефи до кордону з Дніпропетровською областю). Протяжність автошляху в регіоні – 132 км. У цьому році влаштовано 60,7 км верхнього шару покриття з асфальтобетону.

Також в Харківській області передбачається відновлення 12 мостів, на чотирьох з них вже розпочато роботи. У вересні розпочнуться роботи на ділянці траси Т-21-04 Харків – Вовчанськ – контрольно-пропускний пункт «Чугунівка», планується оновити 23,2 км дороги.

Фото: president.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, 2 вересня Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку в Харківську область. Це перша робоча поїздка президента Зеленського в Харківську область в 2020 році. У минулому році, після обрання на пост глави держави Зеленський здійснив перший візит в липні, під час якого дав доручення правоохоронцям зупинити незаконну вирубку лісу в регіоні. Потім приїжджав в листопаді, щоб представити нового главу області Олексія Кучера.