Депутату облради Кононенку виплатять компенсацію за шкоду, завдану слідством – заява

Фото: Харків Times

Депутату Харківської обласної ради Альберту Кононенко буде виплачена компенсація за шкоду, завдану органами досудового розслідування.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби облради, яка посилається на

інформацію, надану Кононенком.

У повідомленні йдеться, що під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України (Офісу Генерального прокурора), Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та прокуратури Харківської області, органами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України, Національної поліції, Державної фіскальної (податкової) служби, здійснювалося досудове розслідування чотирьох кримінальних проваджень у відношенні депутата Харківської обласної ради Кононенка Альберта Васильовича, за ознаками складів кримінальних правопорушень передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 та ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

“В ході проведення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, дослідження всіх обставин кримінальних проваджень, слідчими органами не здобуто доказів, які б свідчили про вчинення депутатом обласної ради Кононенко А.В. будь-яких кримінальних правопорушень, а відкриті кримінальні провадження закриті, за відсутності в діях останнього ознак кримінального правопорушення”, – йдеться у повідомленні.

“Поряд з цим органами Національного агентства з питань запобігання корупції, проведено повну перевірку декларації суб`єкта декларування, депутата обласної ради Кононенка А.В. щодо достовірності задекларованих відомостей, точності оцінки задекларованих активів, наявності конфлікту інтересів, правильності та повноти заповнення, логічного та арифметичного контролю, за наслідками якої порушень антикорупційного та іншого законодавства не встановлено. На сьогодні вирішується питання щодо виплат компенсації депутату Кононенко А.В., за завдану органами досудового розслідування матеріальну, майнову та моральну шкоду, у зв`язку із незаконним кримінальним переслідуванням завідомо невинуватої особи”, – повідомляє прес-служба.