Викиди “Коксохіму” – в поліції відкрили кримінальне провадження

Правоохоронці провели обшук на території «Харківського коксового заводу». Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 241 КК (забруднення атмосферного повітря).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

“31 серпня 2020 року на підставі постанови Жовтневого районного суду міста Харкова слідчими Новобаварського відділу поліції і прокурором Новобаварського відділу Харківської місцевої прокуратури №2 проведено обшук підприємства, розташованого по вулиці Карачівське шосе”, – йдеться в повідомленні.

При проведенні обшуку були присутні державні інспектори з охорони навколишнього середовища Харківської області, спеціаліст Головного управління Госпродпотребслужби в Харківській області, представників підприємства.

Інспектори з допомогою спеціальних приладів зробили заміри з котла та димової труби. Згідно з результатами вимірювання, фахівцями буде складено і надано протокол.

Слідство триває. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Як повідомляв Харків Times, Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що ““Харківський коксовий завод”, на шкідливі викиди якого постійно скаржаться мешканці прилеглих районів, може бути закритий, якщо не припинить цю порочну практику.

З вимогою закрити шкідливі підприємства в Харкові, в тому числі “Коксохім”, вже звернулися до Президента України. 27 серпня на сайті глави держави під номером №22/104478-ЕП була зареєстрована відповідна петиція. Станом на 15:00 1 вересня її підписали 6 тис. людей. Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тис. підписів.

31 серпня на вулиці Москалівської біля будинку №70 люди перекрили дорогу, протестуючи проти діяльності коксового заводу.