У Харкові стартував прийом проектів на бюджет участі з фінансуванням в 50 млн грн

Фото: city.kharkov.ua

З 1 по 30 вересня в Харкові проводиться прийом проектів за програмою «Громадський бюджет 2 021», на реалізацію яких з бюджету міста виділяється 50 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Умовою для подачі проекту є те, щоб він не перетинався з міськими цільовими програмами і був направлений на інноваційні рішення. Подавати проекти можуть як фізичні особи, так і громадські організації.

На один проект виділяється від 50 тис. до 1,5 млн грн, а загальний обсяг програми на рік – 50 млн грн. Ці кошти харків’яни і громадські організації можуть отримати на реалізацію проектів за такими напрямками:
– транспортна інфраструктура;
– енергоефективність;
– туризм;
– соціальна і гендерна політика;
– молодіжна, дитяча і спортивна інфраструктура;
– популяризація здорового способу життя;
– цифровизация.

Громадський бюджет, або бюджет участі – це програма, яка передбачає реалізацію ідей харків’ян, спрямованих на поліпшення в різних сферах міського життя. Переможців обирають шляхом голосування на онлайн-платформі, в будь-якому з центрів надання адміністративних послуг, а також за допомогою Bank ID або терміналів «ПриватБанку».

Всього за два роки існування програми було подано 566 проектів, з яких 119 стали переможцями, 57 – вже реалізовані (на загальну суму понад 22 млн грн). Ще 39 проектів перебувають на етапі реалізації.

Подати проект можна на сайті «Портал харків’янина», в розділі «Ініціативи», або особисто за адресою: пл. Конституції, 7, 5-й поверх, каб. 90 (приймальня Департаменту бюджету і фінансів).

Форма проекту доступна за посиланням.

Дізнатися докладніше про параметри “Громадського бюджету 2021” можна тут.