Справу про захоплення землі Міноборони передано до суду

Фото: khar.gp.gov.ua

Завершено розслідування та направлено до суду обвинувальний висновок за фактом захоплення земельної ділянки загальною площею понад 31 га, яка відноситься до земель Міністерства оборони.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Судити по даній справі будуть трьох осіб: заступника голови однієї з районних державних адміністрацій Харківської області, підприємця і колишнього керівника Печенізького відділення поліції.

За даними слідства, безпосередньо захоплення землі здійснили чиновник РДА та підприємець.

“Зловмисники скоювали на ній незаконний посів і вирощування сільськогосподарських рослин. Такими протиправними діями вони завдали збитків державі на суму понад 1,3 млн грн”, – розповіли в прокуратурі.

Третій співучасник, колишній поліцейський, забезпечував приховування злочину.

Обвинувальний акт стосовно посадовця та підприємця складено за ч. 2 ст. 197-1 КК (самовільне зайняття земельної ділянки в зоні особливого режиму використання земель. Їм загрожує обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Покарання для колишнього поліцейського, якого судитимуть ще й за перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 197-1, ч. 3 ст. 365 КК) передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, за вирощування кукурудзи на землі Міноборони чиновнику, підприємцю і екс-поліцейському загрожує в’язниця.