Харків’ян запрошують на безкоштовний показ фестивальних фільмів

Фото: fest.dytiatko.org.ua

У Харкові з 2 по 5 вересня відбудеться XII Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко», на який відібрано 235 робіт з 43 країн світу. Безкоштовні покази конкурсних фільмів відбудуться в кінотеатрах «Київ», імені О.Довженка і «8 1/2».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

Більшість фільмів стали українською прем’єрою, деякі європейською та світовою. Всього у 2020 році в оргкомітет надійшло півтори тисячі конкурсних робіт з 109 країн світу.

Серед кінопрем’єр – історія про хлопчика на ім’я Валера з Харкова. Він хоче стати професійним футболістом, як Євген Левченко (ЛЕВ). Щоб досягти цієї мети, потрібні відданість, пристрасть і сім’я. Фільм про юного харків’янина “Стати ЛЕВом” створили режисери з Нідерландів Джаміла ван дер Хулст, Томас Роос. Побачити картину можна буде 3 вересня в 14:00 в кінотеатрі “Київ”.

Серед конкурсних картин – історії, засновані на реальних подіях і вигадані. Так, режисер з Ірану Мана Паксерешт у фільмі “Не хвилюйся” розповідає, що дівчинка-підліток змушена відзначати день народження на самоті, тому що її мама-медсестра через епідемію коронавірусу постійно знаходиться на роботі. Фільм можна побачити в кінотеатрі імені Довженка 4 вересня, початок сеансу о 14:00.

Про пригоди двох нерозлучних друзів: школяра і собаки глядачі дізнаються з фільму “Фокстер і Макс” українського режисера Анатолія Матешко. Підліток одного разу намалював знайденим під мостом балончиком графіті собаки. І малюнок ожив і перетворився в собаку з суперздібностями, за якою почав полювання небезпечний злочинець. Фільм “Фокстер і Макс” покажуть 3 вересня в кінотеатрі “Київ”.

Більше фото: яскравих і різних – це девіз Лаури. Вона буквально схиблена на Інстаграмі і хоче зробити фото для свого портфоліо в цій соцмережі. Але під час фотосесії зі своєю подругою Олександрою вона потрапляє в купу неприємних, дивовижних і незручних ситуацій. Як подружкам вдасться викрутитися, можна буде дізнатися, подивившись картину “Те, що потрібно для Інстаграм” режисера з Данії Пітера Б’єрре Саллінга. Показ відбудеться в кінотеатрі 4 вересня в кінотеатрі “8 1/2”. Початок: 14:00.

Познайомитися з Рамоном можна буде 3 вересня в кінотеатрі “Київ”. Рамон – морський котик. Його ще зовсім маленьким врятували від нафтової плями. Зараз він живе в центрі порятунку морської природи, з багатьма тваринами, які також страждають від пластикового забруднення. “Познайомтеся з Рамоном” – це історія про надію і виживання, розказана режисером Пілар Альдіріко. Початок 14:00.

Крім конкурсних показів на Міжнародному дитячому медіафестивалі «Дитятко» покажуть виставку робіт переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу графічного дизайну «Дитятко.Art». Також відбудеться презентація книги Володимира Міславського «Кінознавчі розвідки в Україні».

Повністю з програмою кінофестивалю можна познайомитися тут.

Довідка:
Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» заснований Харківською обласною радою у 2009 році. Фестиваль має партнерські відносини з дитячими кінофестивалями світу і міжнародними організаціями, підтримується Радою Європи, є членом CIFEJ і ECFA.