Директор фірми піде під суд за махінації на 2,5 млн грн при реконструкції сільського водопроводу

Завершено розслідування та направлено до суду справу стосовно директора підприємства, обвинуваченого у привласненні бюджетних коштів в сумі понад 2,5 млн грн та підробці документів при проведенні реконструкції системи водопостачання в селі Гаврилівка Барвінківського району.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Слідство встановило два епізоди злочинної діяльності обвинуваченого. Так, в листопаді 2018 року він вніс неправдиві відомості в акти приймання будівельних робіт при проведенні реконструкції системи водопостачання в Гаврилівці. В результаті привласнив бюджетні кошти на суму понад 531 тис. гривен.

21 грудня 2018 року директор підприємства вніс недостовірні дані в акти виконання будівельних робіт про нібито придбані матеріалих і повторно привласнив бюджетні кошти. На цей раз сума вкраденого склала 2 млн 62 тис. 586 гривень. При цьому для незаконного отримання бюджетних коштів керівник підприємства вчинив службове підроблення.

6 липня 2020 року чоловікові повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

Йому загрожує тюремне ув’язнення на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, поліція підозрює проектувальника моста через Уди в селищі Васищево в службовій недбалості.

Піде під суд  генеральний проектувальник, відповідальний за авторський нагляд при реконструкції моста через річку Уди в селищі Васищево.