У центрі Харкова з’явиться мультифункціональний комплекс HIGH HILLS

У Харкові скоро почнеться будівництво мультифункціонального комплексу HIGH HILLS, що не має аналогів в місті. Комплекс розміститься на вул. Серповій, поруч зі станцією метро “Наукова”, забудовник – група компаній “Строй сіті”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення компанії.

Проектна документація HIGH HILLS розроблена ТОВ НПК “Академія”. Вона вже пройшла комплексну експертизу. Комісія на чолі з академіком Академії будівництва України, доктором технічних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України, лауреатом Державної премії України Валерієм Шмуклером одноголосно схвалила проект. Найближчим часом проектна документація комплексу буде подана до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

“Це високотехнологічний, енергоефективний та інтелектуальний проект багатоквартирного будинку. В ньому враховані сучасні віяння проектування і передові напрямки в будівництві та архітектурі, використані сміливі архітектурно-планувальні рішення і дизайнерський підхід. Це відбивається на архітектурному образі будівлі, в його формі і пластиці, дизайні поверхонь, індивідуальних об’ємно-планувальних рішеннях. Відчувається бажання архітектора створити енергоефективну біокліматичну будівлю із замкнутим циклом життєзабезпечення і мінімальним енергоспоживанням. Це ставить проект на одну з лідируючих позицій серед висотних багатоквартирних будинків “, – зазначив Валерій Шмуклер.

Як повідомляють в групі компаній “Строй сіті”, “High hills” – це багатофункціональний житловий комплекс з двома виразними вежами, які об’єднує в одне ціле 7-поверховий стилобат. Крім квартир і пентхаусів преміум-класу, в ньому будуть офісні приміщення класу “А”. Також проект передбачає дворівневий підземний паркінг, фітнес-центр, СПА-центр, галерею бутиків, дитячий центр розвитку і кінотеатр, а на даху будівлі – басейн, зона барбекю і невеликий парк з панорамним видом на Харків.

Довідка. Девелоперська група компаній “Строй сіті” працює на українському ринку з 2010 року. Здійснює свою діяльність в Харкові і Києві. За роки існування група компаній здала в експлуатацію десятки об’єктів різних категорій. Найвідомішим з них є IT-парк Manufactura в Харкові.

Як повідомляв Харків Times, ТОВ “Строй Сіті Кепітал” (підприємство Групи Компаній “Строй Сіті”) завершить будівництво двох об’єктів корпорації “Укрбуд”. Йдеться про ЖК “Кристал Хаус” і ЖК “Паркова Долина”, будівництво яких було зупинено корпорацією “Укрбуд” в 2019 році через системну кризу.