Мешканці Салтівки не полюбили оновлений парк Перемоги

Вандали завдали шкоди відкритій після реконструкції 23 серпня частині парку Перемоги на Салтівці.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

“У фонтан, на газон і на граніт відпочиваючі постійно виливають напої, намагаються вирвати шматок газону або форсунки у фонтані – вже було замінено 16 посадочних місць для форсунок. Пакети зі сміттям кидаються прямо біля паркану. Сильно постраждала наша серверна з обладнанням – невідомі намагалися її зламати. Довелося ставити там додаткову охорону. На газонах місцеві жителі вигулюють собак. Дійшло вже до того, що б’ють світильники у фонтанах. Щоб розбити цей світильник, потрібно взяти шматок бруківки або каменю й цілеспрямовано бити його “, – розповів головний інженер фірми-підрядника Юрій Канунніков.

Крім того, зазначають у міськраді, відвідувачі парку явно нехтують безпекою власних дітей, які без нагляду купаються у фонтанах.

“Вони починають пірнати в них, не розуміючи, що там знаходяться форсунки, гострі предмети та кабелі живлення, які можуть травмувати дітей. Чому батьки так легковажно ставляться до примх своїх дітей – незрозуміло”, – говорить начальник юридичного відділу СКП “Харківзеленбуд” Дмитро Макогон .

Комунальники зазначають, що для того, щоб завершити реконструкцію алеї до Дня міста, 23 серпня, вони “працювали вдень і вночі” та просять співробітників Нацполіціі “пильніше стежити за порядком” у зонах відпочинку.

Як повідомляв Харків Times, центральну алею парку Перемоги на Салтівці відкрили після реконструкції у День міста, 23 серпня. Далі міськрада збирається продовжити реконструкцію парку площею 47 га. Тут планують встановити дитячі майданчики, великий урбан-парк, туалети, організувати зони для відпочинку та спорту, а також велодоріжку.