Лікарю загрожує до п’яти років за незаконну видачу рецептів на наркотичні препарати

Фото: hk.npu.gov.ua

58-річного лікаря-нарколога одного з медичних центрів Харкова підозрюють у незаконній видачі рецептів на придбання наркотичних засобів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

В поле зору правоохоронців медик потрапив після того, як до Основ’янського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на території району незаконно здійснюється видача рецептів на право придбання наркотичних засобів.

31 серпня слідчі повідомили лікарю про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1,2 ст.319 КК (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин). Йому загрожує до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове слідство триває, проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення інших фактів незаконної діяльності харків’янина.

Як повідомляв Харків Times, в медцентрі на проспекті Гагаріна лікар торгував рецептами на наркотичні препарати. За попередніми даними, з червня по 17 липня, коли в медцентр прийшли з обшуками, лікар незаконно виписав 592 спеціальних рецептурних бланка на наркотичні лікарські препарати «Бупренорфін гідрохлорид» та «Метадон» на суму близько 200 тис. гривень.