Кучер буде балотуватися в мери Харкова

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер візьме участь в боротьбі за пост мера Харкова від партії “Слуга народу” на місцевих виборах, які призначені на 25 жовтня 2020 року.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції з’їзду президентської партії, проведеного 31 серпня в Києві на даху КВЦ “Парковий”.

На з’їзді були представлені кандидати від даної політсили в мери міст обласного значення. Серед них, як підкреслив глава партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко, немає жодного діючого градоначальника.

Зокрема, за посади мерів від “Слуги народу” будуть боротися:

Харків – голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер;

Дніпро – головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко;

Київ – народний депутат від фракції “Слуги народу” Ірина Верещук;

Одеса – педагог, диктор філологічних наук, комік Олег Філімонов;

Полтава – підприємець Сергій Іващенко;

Суми – народний депутат від фракції “Слуги народу” Тетяна Рябуха.

Олексій Кучер на позачергових парламентських виборах в липні 2019 року в одномандатному виборчому окрузі №179 (Харківська область) набрав найбільшу кількість голосів виборців і став народним депутатом від партії “Слуга народу”. З листопада 2019 року очолює Харківську обладміністрацію. Йому 35 років, до політичної діяльності працював адвокатом.

Олексій Кучер став шостим кандидатом на пост мера Харкова на майбутніх місцевих виборах. Станом на 31 серпня про свій намір поборотися за крісло Харківського міського голови повідомив чинний мер Геннадій Кернес (Блок Кернеса Успішна Харківщина), Андрій Коломійцев (ВО Свобода), Микита Соловйов (Демократична сокира), Олександр Фельдман (ОПЗЖ), Ігор Черняк (команда Світличної “Разом”).

Як повідомляв Харків Times, ОПЗЖ висунула кандидатом в мери Харкова нардепа Олександра Фельдмана.