Напад на автобус під Люботином: у справі ще двоє підозрюваних

Фото: Антон Авіжас

У справі про вчинення нападу на автобус з людьми під Люботином Харківської області з’явилося двоє нових підозрюваних.

Про це повідомив Харків Times прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

“З’явилися ще двоє затриманих, але вже харків’яни, їх затримали в п’ятницю. Причина їх затримання – це оперативна інформація, що вони брали участь в нападі на автобус”, – сказав Чубенко.

Він повідомив, що цим двом затриманим також інкримінується хуліганство та замах на вбивство. Також Прокуратура клопоче про їх утримання під вартою без права внесення застави – так само, як щодо інших підозрюваних у цій справі.

На даний момент суд обрав запобіжний захід уже 12 підозрюваним з 16.

Прес-служба Нацполіції Харківської області повідомила, що біля Київського райсуду по вулиці Валентинівській, де тривають судові засідання щодо обрання запобіжного заходу семи підозрюваним до нападу на автобус, зібралось близько 100 осіб. Охорону публічного порядку здійснюють близько 250 правоохоронців. “Порушень громадського порядку не зафіксовано”, – йдеться у повідомленні.

Нацкорпус повідомив у Telegram, що його активісти та інші люди залишаються під будівлею суду і продовжують стежити за подіями. “Розгляд справи тепер відбуваються у закритому судовому засіданні”, – йдеться у дописі.

Як повідомляв Харків Times, 27 серпня, близько 19:10 на трасі Київ-Харків невідомі обстріляли з травматичної зброї мікроавтобус з пасажирами.

Нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Ківа заявив у Facebook, що автобус був обстріляний з автоматичної зброї “Азовом” та “Нацкорпусом”. Згодом Ківа розповів Харків Times, що під час нападу на автобус були поранені троє людей, а одну людину викрали, й знову звинуватив у тому, що трапилося, “Азов” та “Нацкорпус”.

Політична партія “Національний корпус” і полк “Азов” виступили із заявою, у якій відкидають причетність їхніх членів до нападу на автобус з активістами ГО “Патріоти – За життя” на трасі “Київ-Харків” біля міста Люботина Харківської області.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що група підозрюваних у нападі на мікроавтобус затримана у Красноградському районі Харківської області.

Пізніше стало відомо, що спецпідрозділ Нацполіціі затримав 14 осіб. В автобусі перебувало 20 осіб, четверо з них з травмами і пораненнями доставлені в лікарню.

Пізніше поліція встановила ще 35 підозрюваних у причетності до нападу на мікроавтобус на трасі під Люботином Харківської області 27 серпня. Київський районний суд Харкова 29 серпня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без можливості застави дев’яти з 14 затриманих.