Зіткнення з ромами: поліція оточила селище і евакуювала циганські сім’ї (доповнено)

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники поліції, щоб не допустити ескалації зіткнень між двома громадами в селищі Андріївка Балаклійського району, евакуювали з епіцентру конфлікту сім’ї ромів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

29 серпня близько 500 жителів Андріївки влаштували мирну акцію біля будинків, де проживають роми. Присутні висловлювали невдоволення діями ромських сімей, які проживають на території району.

“Мирна акція переросла в зіткнення. Відразу по тривозі було піднято особовий склад районної поліції, який евакуював циганські сім’ї з епіцентру конфлікту”, – розповіли в поліції.

В результаті події постраждалих немає. Громадський порядок охороняють близько 80 працівників Балаклійського відділу поліції і бійців спецпідрозділів поліції особливого призначення.

Територія селища оточена поліцією.

Під час акції учасники вимагали, щоб роми виїхали з селища, повідомляє Суспільне. Люди скандували: “Їдьте!”. Після чого закидали камінням і яйцями один з будинків, де проживає циганська сім’я.

На думку протестувальників, через ромів в селищі істотно погіршилася криміногенна обстановка. Частково винні в цьому поліцейські, вважають учасники акції. Правоохоронці слабко стежать за порядком в селищі і не патрулюють вулиці.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.