У метро Харкова склали 46 протоколів на пасажирів без масок

Фото: znaj.ua

У серпні фахівці Держпродспоживслужби з метою контролю за дотриманням основних протиепідемічних заходів відвідали 20 підприємств, що здійснюють пасажирські перевезення, і чотири станції Харківського метрополітену: «Університет», «Держпром», «Історичний музей», «Площа Конституції».

Про це Харків Times повідомили в ГУ Держпродспоживслужби Харківської області.

“Під час перевірки станцій метро КП «Харківського метрополітену», особлива увага приділялась пасажирам щодо дотримання ними протиепідемічних заходів: знаходження в метрополітені в засобах індивідуального захисту та дотримання соціальної дистанції. В ході перевірки було оформлено 46 протоколів про порушення санітарних норм на громадян, які на станціях метро знаходилися без масок або респіраторів, які прикривали рот та ніс. Серед пасажирів проводилась роз’яснювальна робота”, – йдеться в повідомленні.

Під час перевірки підприємств-перевізників фахівці також звертали увагу на наявність захисних масок у пасажирів. Крім цього перевірялося дотримання протиепідемічних заходів всередині підприємств. Контролери звертали увагу на забезпеченість персоналу засобами індивідуального захисту, проведення температурного скринінгу працівникам, проведення дезінфекційної обробки автотранспорту та інше.

За результатами перевірок було проведено роз’яснювальну роботу з пасажирами і суб’єктами господарювання та надано рекомендації щодо проведення профілактичних заходів.

Контроль за дотриманням профілактичних і протиепідемічних заходів проводився спільно з представниками органів Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські Харківської області зафіксували 1976 порушень правил дотримання карантину. За всіма фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КпАП.