Обстріл автобуса під Люботином: суд відправив одного підозрюваного у СІЗО

Фото: suspilne.media

У суботу, 29 серпня в Київському районному суді міста Харкова почали обирати запобіжний захід для 14 підозрюваних до нападу на мікроавтобус на трасі під Люботином, в результаті якого чотири людини були госпіталізовані.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Фігуранти підозрюються в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство) і ч. 2 ст. 15, п 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 КК (замах на вбивство двох і більше осіб, з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб)

Будівля суду – під посиленою охороною, за порядком стежать 250 поліцейських. Приблизно стільки ж молодих хлопців влаштували акцію біля будівлі суду. Вони тримають в руках прапори України, “Правого сектора” “Фрайкора”. Один з учасників – з плакатом, на якому написано: “Свобода патріотам!”. Зіткнень між ними та правоохоронцями не було, повідомили в поліції.

На обрання запобіжного заходу для першого підозрюваного судді Світлані Колесник знадобилося близько трьох годин. Першим близько 8:50 в зал завели підозрюваного Максима Г. з Дніпра, повідомляє Суспільне.

Прокурор просить відправити чоловіка в ізолятор тимчасового утримання терміном на 60 днів без права внесення застави. Адвокат підозрюваного Євген Самойлов просить обрати його підзахисному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суддя задовольняє клопотання прокуратури. Близько полудня Світлана Колесник оголошує рішення, згідно якого підозрюваний Максим Г. до 25 жовтня перебуватиме в СІЗО без можливості внесення застави.

Протягом п’яти днів на дане рішення може бути подана апеляція.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, 27 серпня, близько 19:10 на трасі Київ-Харків невідомі обстріляли з травматичної зброї мікроавтобус з пасажирами.

Нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Ківа заявив у Facebook, що автобус був обстріляний з автоматичної зброї “Азовом” та “Нацкорпусом”. Згодом Ківа розповів Харків Times, що під час нападу на автобус були поранені троє людей, а одну людину викрали, й знову звинуватив у тому, що трапилося, “Азов” та “Нацкорпус”.

Політична партія “Національний корпус” і полк “Азов” виступили із заявою, у якій відкидають причетність їхніх членів до нападу на автобус з активістами ГО “Патріоти – За життя” на трасі “Київ-Харків” біля міста Люботина Харківської області.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що група підозрюваних у нападі на мікроавтобус затримана у Красноградському районі Харківської області.

Пізніше стало відомо, що спецпідрозділ Нацполіціі затримав 14 осіб. В автобусі перебувало 20 осіб, четверо з них з травмами і пораненнями доставлені в лікарню.

Пізніше поліція встановила ще 35 підозрюваних у причетності до нападу на мікроавтобус на трасі під Люботином Харківської області 27 серпня.