У Харківському районі 9 з 10 виборчих комісій очолили “слуги народу”

Фото: narodna-pravda.ua

Дев’ять з десяти територіальних виборчих комісій у Харківському районі області очолили представники партії “Слуга народу”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Громадянської мережі “Опора”.

“На відміну від решти ТВК в області, де при розподілі керівних посад в територіальних виборчих комісіях дотримувалися принципів пропорційності та рівності, в Харківській районній ТВК майже всі посади голів віддали партії “Слуга народу”, – йдеться у повідомленні “Опори”.

Лише Циркунівську ТВК очолює представниця партії “Батьківщина”. На чолі ж Безлюдівської, Височанської, Липецької, Малоданилівської, Нововодолазької, Вільхівської, Пісочинської, Роганської та Солоницівської територіальних комісій стоять “слуги народу”.

Всього ж у Харківській області 26 селищних та 13 сільських ТВК, сформованих 702 представниками суб’єктів висування.

За кількістю представників у комісіях лідирує партія “Опозиційна платформа – За життя” (107), всього на одного представника від неї відстають “слуги народу” (106). В партії “Європейська солідарність” у комісіях 92 представника, в “Батьківщини” – 82, в партії “За Майбутнє” – 50.

Далі йдуть “міцні середняки” по представництву: “Партія пенсіонерів України” (32), “Молодий Харків” і “Блок Кернеса – Успішний Харків!” (по 30), майже однойменні партії “Партія конкретних справ” і “Довіряй справам” (по 28 представників), “Українська Православна Асамблея” (27), “Громадянське суспільство” (26), “Голос” і “Блок Юлії Світличної “Разом!” (по 21 представнику). Аутсайдерами по представництву в ТВК стали партії “Народ” (6), “Солідарність жінок України” та ВО “Об’єднання “Самопоміч” (по 5), в партії “Наш Дім – Україна” 2 представника.

Як повідомляв Харків Times, за даними Громадянської мережі “Опора”, на місцевих виборах, запланованих на жовтень 2020 року, в Харківській області працюватимуть представники 61 політичної сили.