Обстріл автобуса під Люботином: стан постраждалих стабільний

Фото: ХарківTimes

Четверо постраждалих при обстрілі мікроавтобуса під Люботином 27 серпня чоловіків знаходяться в стабільному стані.

Про це Харків Times дізнався з коментаря заступника головлікаря Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги з хірургічної служби Андрія Соцького, поширеного прес-службою міськради.

Соцький повідомив також, що всі чоловіки перебувають в звичайних палатах.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 27 серпня, близько 19:10 на трасі Київ-Харків невідомі обстріляли з травматичної зброї мікроавтобус з пасажирами.

Нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Ківа заявив у Facebook, що автобус був обстріляний з автоматичної зброї “Азовом” та “Нацкорпусом”. Згодом Ківа розповів Харків Times, що під час нападу на автобус були поранені троє людей, а одну людину викрали, й знову звинуватив у тому, що трапилося, “Азов” та “Нацкорпус”.

Політична партія “Національний корпус” і полк “Азов” виступили із заявою, у якій відкидають причетність їхніх членів до нападу на автобус з активістами ГО “Патріоти – За життя” на трасі “Київ-Харків” біля міста Люботина Харківської області.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що група підозрюваних у нападі на мікроавтобус затримана у Красноградському районі Харківської області.

Пізніше стало відомо, що спецпідрозділ Нацполіціі затримав 14 осіб. В автобусі перебувало 20 осіб, четверо з них з травмами і пораненнями доставлені в лікарню.