Обстріл автобуса під Люботином: поліція встановила ще 35 підозрюваних

Фото: Харків Times

Поліція встановила ще 35 підозрюваних у причетності до нападу на мікроавтобус на трасі під Люботином Харківської області 27 серпня.

Про це розповів журналістам начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Валерій Сокуренко, повідомляє кореспондент Харків Times.

Сокуренко повідомив, що всім 14 затриманим увечері повідомлено про підозру, суд обиратиме їм запобіжну міру.

“Вже вчора було зрозуміло, що ці 14 затриманих – не всі причетні. Була проведена радіорозвідка. На цю хвилину у нас є прізвища, адреси і телефони ще 35 осіб, які були причетні”, – сказав Сокуренко.

П’ятеро з цих 35 осіб були доставлені до поліції для надання пояснень.

За словами Сокуренка, автомобіль Mitsubishi був заблокований поліцію на АЗС у Красноградському районі. В ньому були п’ятеро людей. Вони попередили інших учасників нападу, і мікроавтобус Volkswagen, що також їхав з місця нападу, змінив маршрут, щоб уникнути затримання. тим не менш, працівники поліції незабаром затримали його у селі Натальїне Красноградського району. В ньому знаходилося ще дев’ятеро людей. Пізніше поліцейські встановили ще дві автівки, на яких могли пересуватися учасники нападу. На частині автівок були накладні номерні знаки.

В затриманих вилучені травматичні пістолети та газові балончики.

Затримані – мешканці Дніпра, серед встановлених – також жителі Харкова, Полтави та інших міст.

Сокуренко не відповів на питання журналістів щодо того, чи відносяться затримані до якихось політичних сил, заявівши, що для слідства це не має значення. За його словами, жоден із затриманих не назвав мотиву нападу.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 27 серпня, близько 19:10 на трасі Київ-Харків невідомі обстріляли з травматичної зброї мікроавтобус з пасажирами.

Нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Ківа заявив у Facebook, що автобус був обстріляний з автоматичної зброї “Азовом” та “Нацкорпусом”. Згодом Ківа розповів Харків Times, що під час нападу на автобус були поранені троє людей, а одну людину викрали, й знову звинуватив у тому, що трапилося, “Азов” та “Нацкорпус”.

Політична партія “Національний корпус” і полк “Азов” виступили із заявою, у якій відкидають причетність їхніх членів до нападу на автобус з активістами ГО “Патріоти – За життя” на трасі “Київ-Харків” біля міста Люботина Харківської області.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що група підозрюваних у нападі на мікроавтобус затримана у Красноградському районі Харківської області.

Пізніше стало відомо, що спецпідрозділ Нацполіціі затримав 14 осіб. В автобусі перебувало 20 осіб, четверо з них з травмами і пораненнями доставлені в лікарню.