Втратив гроші і боявся повернутися додому – хлопчик всю ніч ховався в лісосмузі

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області майже добу шукали 12-річного хлопчика, який в селі Станичне Нововодолазького району пішов в магазин і додому не повернувся.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

У магазин дитина пішла близько 9 ранку 26 серпня за проханням батьків. Дорослі розповіли, що треба купити і дали хлопчикові гроші. Коли час повернення з сільмагу серйозно затягнувся, родичі пішли шукати підлітка. Не знайшовши, звернулися до поліції. За словами матері, хлопчик ріс не конфліктним, ні з ким не сварився, раніше подібних випадків не було.

У пошуках дитини, крім правоохоронців, брали участь волонтери, місцеві жителі, мисливці. Також на пошуки зниклого були підняті три літаки цивільної авіації.

Хлопчика знайшли біля села в лісосмузі наступного ранку, 27 серпня. Він розповів, що пішов до магазину і по дорозі втратив гроші. Додому повертатися не хотів, тому що боявся, що його будуть лаяти. Весь день підліток бродив по селу, а потім почав ховатися в посадці. Під час пошуків дитини місцеві жителі знайшли втрачені гроші і передали працівникам поліції.

Поліцейські після профілактичної бесіди повернули втікача додому. З ним все гаразд.