Два вбивства на березі річки Уди: під суд підуть двоє чоловіків

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі передали до суду обвинувальний висновок у відношенні двох чоловіків, яких звинувачують у скоєнні двох убивств на березі річки Уди в Харкові, розбої та опорі поліції. (П. П. 4, 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 342 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що вбивства обвинувачені вчинили на одному і тому ж місці з різницею майже в сім років. Першою їх жертвою став чоловік, з яким вони в листопаді 2013 року на березі річки Уди влаштували імпровізоване “застілля” з вживанням спиртних напоїв. Розпалені алкоголем чоловіки посварилися, почали битися. Обвинувачені, які били третього учасника їхньої компанії ногами і камінням, завдали потерпілому смертельні травми.

Через шість з половиною років, в березні 2020 року в п’ятдесяти метрах від місця, де зробили перший злочин, зловмисники вбили свою знайому. Один з обвинувачених душив свою жертву, інший – різав склом розбитої пляшки. За даними слідства, мотивом другого вбивства стали корисливі мотиви. Коли дівчина померла, вони забрали її мобільний телефон та гроші.

За кілька днів до цього чоловіка намагалися втекти і чинили опір працівникам поліції, які хотіли перевірити їх особисті документи.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 1 березня у колекторній трубі біля річки Уди харків’янка виявила обгоріле тіло жінки 25-30 років, яка загинула насильницькою смертю. На її голові та шиї експерти виявили різані рани.

6 березня у селищі Пісочин правоохоронці затримали двох чоловіків, яких обгрунтовано підозрюють у скоєнні вбивства. Ними виявилися раніше судимі 30-річний житель селища Пісочин і 27-річний харків’янин. Під час слідчого експеріменту підозрювані також зізналися у вбивстві 46-річного харків’янина, скоєному в листопаді 2013 року.