На площі Свободи відкрили оновлений сквер з фонтаном

Фото: Харків Times

На площі Свободи сьогодні, 23 серпня, відкрили оновлений сквер з одним із найбільших в Україні фонтанів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Подивитися на запуск фонтану прийшли тисячі харків’ян і гостей міста. Під час церемонії відкриття у сквері виступили танцювальні колективи та оркестр “СХІД Opera”.

Як повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес, це найбільший в Україні “сухий” круглий фонтан: його діаметр становить 36 метрів, він складається з семи кілець і 150 форсунок, які пускають струмені води. Також він обладнаний світлодіодними лампами з величезною кількістю варіантів підсвічування.

“Упевнений, що відроджений сквер біля університету імені Каразіна сподобається не тільки студентам, а й усім харків’янам, стане улюбленим місцем прогулянок для городян і гостей Харкова. Сьогодні до нас приїхало багато гостей, мерів інших українських міст, нехай вони подивляться, як ми побудували найкращий фонтан в Україні!” – сказав Кернес.

У сквері на пл. Свободи також був виконаний комплекс робіт з благоустрою: там поклали гранітну плитку, встановили лавки, урни, провели нове освітлення, висадили квіти і кущі, засіяли газони, по яких можна ходити.