У Чугуєві затримали командира підрозділу за крадіжку призначеного для ЗСУ пального (фото)

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань затримали командира одного з підрозділів Збройних Сил України на викраденні паливно-мастильних матеріалів військової частини, що дислокується в мю Чугуєві Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

Досудове розслідування встановило, що вкрадене паливо зловмисник продавав цивільним особам.

Під час обшуків на території військової частини слідчими вилучено автомобіль марки КАМАЗ 4310, з якого злито та викрадено дизельне пальне, автомобіль марки “Фольксваген ЛТ”, яким вивозилося викрадене пальне та дизельне пальне в бочках в кількості більше 2 000 л. Також у гаражі військовослужбовця виявлено предмети, схожі на гранати, підривачі, електродетонатори, міну МОН-50, тротилову шашку, патрони калібру 5,45 мм, ручні димові гранати РДГ-2Б та 200л пально–мастильних матеріалів.

Наразі командира затримано в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у викрадені, привласнені, вимаганні зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодінні ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України). Також готується клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Процесуальне керівництво досудовим здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. Оперативний супровід – відділ Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.