На “Гоптівці” затримали кур’єра з 750 тис грн для терористів “ДНР”

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники Служби безпеки України в пункті пропуску “Гоптівка” затримали мешканку Горлівки, яка везла терористам так званої ДНР 750 тисяч гривень, отриманих у вигляді соціальних виплат громадянам України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру СБУ.

За даними слідства, жінка виїжджала в Україну, де оформляла для жителів тимчасово окупованій частині Донецької області соціальні виплати. Отримавши гроші, везла їх на непідконтрольну Україні територію через лінію розмежування або через територію РФ. Співробітники спецслужби встановили та задокументували, що серед замовників «послуги» були учасники незаконних збройних формувань. Також встановлено, що за свої “послуги” зловмисниця отримувала винагороду.

Затримали її під час чергової спроби провезти гроші для своїх “клієнтів”.

“Під час огляду у затриманої виявлено майже 750 000 в гривневому еквіваленті, банківські картки, довіреності, чорнові записи та інші документальні матеріали, що підтверджують отримання українських грошей терористами так званої ДНР”, – йдеться в повідомленні.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК (створення терористичної групи чи терористичної організації). Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Також оперативники встановлюють усіх причетних до організації злочинної схеми виплат з бюджету України тим, хто воює проти неї.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області викрили схему фінансування терористів ОРДЛО.

Фото: ssu.gov.ua